WIES  GEERTS

Wies is geboren in Wilrijk in 1972. Na zijn bachelorstudies Communicatie/Journalistiek in Antwerpen, werkte hij een tijd als organisator van evenementen en als uitbater van een sportwinkel. Momenteel staat hij als leerkracht Nederlands/Frans in het onderwijs in het Stedelijk Lyceum Waterbaan in Deurne.

Voor de sportclub waar hij jarenlang voorzitter was, schreef hij voor de jaarlijkse clubweekends komische moordverhalen met de clubleden in de hoofdrol. De reacties waren fantastisch. Van daaruit ontstond het idee om ook toneelstukken voor het grote publiek te gaan schrijven in dezelfde stijl, komische thrillers dus. Grappige personages die spannende dingen beleven.

Zijn eerste komische thriller "Vervloekt Verleden" schreef hij in 2011. Nadien volgden nog vele stukken, aan een schrijftempo van twee nieuwe komische thrillers per jaar. In mei 2023 wordt zijn 23ste komische thriller opgevoerd, "Volle maan". De stukken worden allemaal uitgegeven via Toneelfonds J.Janssens (www.toneelfonds.be
).

Wies is ook de bezieler van Toneelgroep Sous-Fleurs (www.sous-fleurs.be). In dat gezelschap worden al zijn zelfgeschreven stukken onder zijn regie in primeur gespeeld in Zaal Familia in de Karel Govaertsstraat in Deurne (Antwerpen). Daarna worden de stukken te koop gesteld voor andere gezelschappen. Intussen worden ze doorheen heel Vlaanderen al jaren met succes opgevoerd.

De afgelopen jaren schreef Wies ook twee boeken, "Het Luik", gebaseerd op één van zijn meest succesvolle toneelstukken over Wereldoorlog 2 in Antwerpen, en "Dubbelspoor", een splinternieuw verhaal over een seriedoder in het Antwerpse.

<<<  T E R U G